Bromfiets

Voor het halen van je bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) moest je altijd vreemde rijscholen benaderen die heel ver weg zaten. Die tijd is nu voorbij.

Vanaf nu regelt Rijschool Stappershoef voor jou gewoon de rijopleiding voor de bromfiets. Door een samenwerkingsverband met andere rijscholen kunnen we een goeie opleiding bieden.

Het halen van je rijbewijs bestaat uit twee afzonderlijke praktijkdelen, waarbij het praktijkexamen aansluit op het tweede deel.

Theorie-gedeelte.

Je theoriecertificaat kun je al vanaf 15½ jaar gaan halen. Dat kun je ook het beste doen, want dan kun je met je 16e jaar meteen beginnen met de praktijk.

Het theorie-examen kun je zelf regelen via www.cbr.nl nadat je de theorie goed hebt bestudeerd. Zorg voor goede leerboeken en middelen om te oefenen. Deze producten kun je ook vinden in de webwinkel.

2014-11-22 14.20.29

Bromfiets rijles

Praktijkgedeelte.

Als je het theorie-gedeelte hebt afgerond, is het tijd om te beginnen met het praktijkgedeelte. De rijopleiding duurt vijf uur en wordt verdeeld over twee dagdelen in dezelfde week. Tijdens deel 1 (meestal op zaterdag) leer je de beginselen op een oefenterrein. Als je de bromfiets voldoende onder controle hebt,  ga je het verkeer in. Hier leer je alle belangrijke dingen die je moet weten om je examen succesvol af te ronden.

Tijdens deel 2 ga je verder in op de verkeersdeelneming en krijg je de voorbereiding voor het examen dat aansluitend plaatsvindt.

Omdat we met maar twee leerlingen tegelijk door Tiel rijden (en niet drie of vier), ben je verzekerd van voldoende aandacht. Dit vergroot de kansen op slagen aanzienlijk.

  • Oefenen op een afgesloten terrein in Tiel.
  • Maximaal twee leerlingen tijdens de ritten door Tiel.
  • Praktijklessen op zaterdag.
  • Een gratis uur autorijles voor jou als je slaagt.
  • En natuurlijk een scherpe prijs.

Meld je op tijd aan voor het praktijkgedeelte, want jouw examen moet worden ingepland. Het CBR heeft een wachttijd en de rijschool heeft ook auto-examens, waar jouw bromfietsexamen tussen moet worden gezet. Het kan dus een paar weken duren voordat je praktijk kunt doen. Dat is al een goede reden om voor je 16e jaar het theorie af te ronden.