Corona

Protocol RIVM Rijscholen

Je mag (weer) beginnen met je rijopleiding, maar in deze Corona-tijd zijn hier wel wat voorwaarden aan gesteld.

Je zult voor jezelf de volgende vragen moeten stellen op de dag dat je rijles is gepland:

  • Heb jij of iemand bij jou thuis in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID-19 gehad?
  • Heb jij of iemand bij jou thuis in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Als je een van deze vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, mag je de auto niet in. De rijles wordt dan niet in rekening gebracht.

  • Was voordat je met de rijles begint je handen minimaal 20 seconden met zeep.
  • Tijdens de rijles mogen er maar twee mensen in de lesauto aanwezig zijn. Dit betekent dat er niemand mag meerijden en er niemand hoeft te worden opgehaald of thuisgebracht. Buiten de auto houden we anderhalve meter afstand.
  • Na elke les moet jouw instructeur de auto ventileren en de bedieningsmiddelen (stuur, deurhendels, versnellingspook, spiegels, stoelknoppen etc.) desinfecteren. Als je twijfels hebt aan de grondigheid, zijn er doekjes in de auto aanwezig waarmee je de bedieningsmiddelen nogmaals kan desinfecteren.
  • Aanvullend mogen leerling en instructeur een mondkapje en/of handschoenen dragen. Dit is tot nu toe niet verplicht gesteld. Jouw instructeur heeft er voor gekozen dit niet te doen, maar mocht je zelf er wel voor kiezen dan dien je zelf te zorgen voor deze beschermingsmiddelen.
  • Aan het einde van de les worden buiten de auto de nabespreking gehouden en afspraken gemaakt op anderhalve meter afstand van elkaar. Voor het bijwerken van de rijlesagenda en het vorderingengedeelte in het praktijkboek kun je het beste zelf een pen meenemen.