Rijlessen auto (B)

Het autorijbewijs. Vroeg of laat moet je er toch mee beginnen. Het zoeken naar een geschikte rijschool is hierbij belangrijk en met het gigantische aanbod van tegenwoordig lijkt dat bijna een onmogelijke taak.

Gelukkig is er sinds 1957 een rijschool bij jou in de buurt die al meerdere generaties heeft opgeleid en heel goed weet hoe een rijopleiding eruit hoort te zien. Geen gladde praatjes of een tot aan de velgen gestickerde auto, maar goede instructeurs met een heel pakket aan ervaring die ervoor zorgen dat jij een veilige en verantwoorde bestuurder wordt.

Beginnen met de praktijk kan al vanaf 16,5-jarige leeftijd (2toDrive) en het praktijkexamen vanaf 17 jaar. Hoe vaak je rijdt in de week, bepaal je zelf. Meerdere malen in de week rijden is beter, maar niet iedereen heeft daar de tijd voor. Mocht je meer dan twee uur in de week willen rijden of een versnelde opleiding willen volgen, neem dan altijd even contact op met de rijschool.
Omdat elke leerling natuurlijk anders is, worden de lessen zoveel mogelijk aangepast aan het niveau en de wensen van de leerling. Alles behoort tot de mogelijkheden.

rijlessen

Les krijgen in een automaat?

Leerlingen die moeite hebben met de bediening van een schakelauto of gewoonweg niet de behoefte hebben om te leren schakelen, hoeven niet te stoppen met de rijopleiding of te switchen van rijschool. Autorijschool Stappershoef heeft een comfortabele automaat.

Last van faalangst?

Ook leerlingen met ADHD, faalangst of autisme zijn van harte welkom bij rijschool Stappershoef. Door jaren ervaring en recente bijscholingen kunnen de lessen ook voor deze leerlingen perfect worden opgebouwd.

Behoefte aan een opfriscursus?

Voor mensen die het rijbewijs al hebben en even een ‘duwtje’ nodig hebben om weer de weg op te durven, verzorgen wij rijlessen. Uit ervaringen weten wij dat slechts een paar lesjes al het gewenste effect kunnen hebben. Bel gerust voor meer informatie omtrent dit onderwerp.

Uitnodiging voor een rijtest ontvangen?

Heeft u een oproep ontvangen van het CBR om een rijtest te doen met een geschikte lesauto, dan kan Autorijschool Stappershoef u helpen. Meestal zijn een paar rijlessen voldoende om u op het gewenste niveau te brengen zodat het rijbewijs mag worden verlengd. Neem wel tijdig (enkele weken voor de rijtestdatum) contact op met de rijschool! Het CBR bepaalt namelijk wanneer de rijtest is en niet de rijschool. Het zou kunnen dat er gelijktijdig een praktijkexamen is. De rijschool moet dan de gelegenheid hebben om de afspraken te verzetten.

Ander rijbewijs halen?

Mocht je een ander rijbewijs gaan halen, denk aan motorfiets of aanhangwagen, en je weet zo niet bij wie je dat het beste kunt doen, neem dan gerust contact op. Afhankelijk van je woonplaats en je wensen, kunnen we een goede opleiding bij een andere rijschool aanbevelen.